Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Statisticienii au marcat 158 de ani de statistica oficiala in Romania

Odată cu trecerea anilor, istoria țării și-a continuat povestea și indiferent de perioadele faste sau mai puțin faste pe care le-a trăit societatea românescă, statistica oficială a României a continuat să-și îndeplinească și să-și întregească menirea. Cu profesionalism, cu abnegație și devotament, statisticianul român a fost totdeauna la datorie și așa este și astăzi, într-un moment de sărbătoare marcat de împlinirea a 158 ani de statisitică oficială în România.

Analizând retrospectiv evoluția statisticii, de la formele sale inocente până la societatea informațională de astăzi, constatăm convergența sa cu statistica internațională și împlinirea previziunii lui H. G. Wells, istoric și sociolog englez, formulată cu mulți ani în urmă: ”Într-o zi gândirea statistică va fi la fel de necesară oricărui cetățean ca și scrisul și cititul”.

În contextul tot mai complex în care informația statistică a căpătat un rol tot mai important în fundamentarea politicilor de dezvoltare naționale și în demersurile care privesc poziționarea  României în Uniunea Europeană și în relațiile sale cu întreaga lume, doar munca de înalt profesionalism și dăruire a statisticienilor noștri poate asigura informațiile necesare pentru elaborarea și transformarea în practică a strategiilor și programelor economico-sociale pe care țara noastră și le stabilește pe diferite orizonturi de timp, în sensul apropierii de eficiența și performanțele economice din țările cu nivel înalt de dezvoltare.

Însă, pentru ca un institut național de statistică să-și îndeplinească rolul său democratic, trebuie să se bucure de credibilitate, ce trebuie cultivată și îmbunătățită în permanență, în baza câtorva caracteristici esențiale: independență, confidențialitate, neutralitate, eficiență și transparență.

Statistica noastră oficială rămâne instituția de la care autoritățile executive,  mediile de afaceri, societatea în ansamblul său, așteaptă în continuare creșterea capacității  sale de definire și evaluare a stării economice și sociale, consolidarea fondului național de date statistice și extinderea complexului informațional în profil teritorial, furnizarea de informații cu sporită relevanță și rigoare, obținută după criterii științifice.

Rolul statisticii este să furnizeze statistici profesioniste și imparțiale decidenților politici. Opinia publică sesizează  greu diferența, mai ales atunci când o decizie este prezentată ca o consecință automată a ultimei estimări statistice.

Cu un rol determinant în fundamentarea tuturor proiectelor de dezvoltare a societății, statistica românească și-a văzut recunoscută această calitate prin instituirea, în anul 2002, a „Zilei Statisticianului”, sărbătoare dedicată la nivel național tuturor angajaților săi.

Așadar, în această  zi de 12 iulie celebrăm cu bucurie  eforturile depuse de către toți statisticienii care se apleacă cu răbdare asupra cifrelor și care le interpretează conștient  și rațional, așezându-le în tabele sau grafice de unde se desprind cu ușurință concluziile studiilor efectuate.

Având în vedere că anul trecut am celebrat la Botoșani, anul acesta Direcția Județeană de Statistică Iași a organizat o ședința festivă, la care am fost invitați  să  participăm alături de ei aceste clipe de bucurie când, am putea spune  că statisticienii ies ușor din anonimat și se încununează cu laurii muncii lor.

Aniversarea a 158 ani de statistică oficială s-a serbat într-un cadru festiv la sediul Instituției Prefectului Județului Iași, în prezența oficialităților și a presei locale și a continuat la restaurantul „Cosmopolitan -Ramada Iasi City Center” într-o atmosferă destinsă și deosebit de frumoasă atât datorită locului cât și  oamenilor.

De asemenea, Direcția Județeană de Statistică Botoșani transmite mulțumiri tuturor colaboratorilor și utilizatorilor de date statistice,  cele mai calde felicitări și un sincer    „La mulți ani !” tuturor statisticienilor, care prin seriozitate și perseverență, au făcut din statistică o instituție demnă de a fi numită europeană.

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express