Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Timbrul de mediu desfiintat de magistrati. Cum puteţi primi banii pentru inmatricularea masinii

Timbrul de mediu declarat ilegal

 

Dacă aţi apucat să vă plătiţi timbrul de mediu atunci când v-aţi înmatriculat maşina, mai există o şansă să vă luaţi banii înapoi. Nu vă bucuraţi însă prea tare, nu veţi primi toţi banii odată, ci pe parcursul a cinci ani, în tranşe egale de câte 20 la sută din suma achitată.  Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor propune restituirea integrală a taxei plătite pentru prima înmatriculare a autoturismelor în România. Este vorba despre Proiectul de Ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013, privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Proiectul este supus dezbaterii publice.
Potrivit notei de fundamentare pentru proiectul de faţă, motivele pentru care a fost făcută această propunere ţin de necesitatea armonizării legislaţiei naţionale cu hotărârile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în două cauze, în care s-a considerat nejustificată această taxă. De asemenea, statul încearcă acum să evite declanşarea unei acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru al Uniunii Europene. Astfel, toţi cei care au plătit taxa de poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresată organului fiscal competent.

Sumele de restituit se actualizează cu dobânzile datorate contribuabilului pentru perioada cuprinsă între perceperea nejustificată a taxei de poluare şi prezent. Banii vor fi înmânaţi numai titularului obligaţiei de plată, pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin plata în fiecare an a 20 la sută din valoarea acestora. Cererile de restituire vor fi soluţionate în termen de 90 de zile de la înregistrare. De asemenea, sumele de restituit se actualizează cu indicele preţurilor de consum publicat pe portalul Institutului Naţional de Statistică, la data emiterii deciziei de restituire. În procesele în curs de judecată, având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule sau taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, reclamantul poate renunţa la judecarea cauzei, în condiţiile Legii nr. 134/2010 – Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Timbrul de mediu încasat ilegal

La această oră, statul dă înapoi doar diferenţa dintre taxa auto şi timbrul de mediu, dar, potrivit unei decizii din 2014, a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, statul are obligaţia de a rambursa integral timbrul de mediu încasat ilegal. Taxa de poluare a fost introdusă în anul 2012 şi trebuia plătită de toţi cei care îşi cumpărau o maşină înmatriculată în România, înainte de 1 ianuarie 2007. Taxa era calculată în funcţie de capacitatea cilindrică, vechimea maşinii şi coeficientul de poluare. Ulterior, în luna martie 2013, taxa a fost înlocuită de timbrul de mediu care este plătit o singură dată pentru un autoturism, atunci când acesta se află la prima înmatriculare în România sau pentru maşinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare sau înmatriculare.  Potrivit calculelor reprezentanţilor Ministerului Mediului, statul ar trebui să restituie pe cale administrativă peste 2,4 milioane de lei

 

Sursa: Cuget liber.ro

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
avocat suceava servicii resurse umane bucuresti beton amprentat inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi cazare in bran

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express