Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Un mare circ pornit de la poezia porno! Gellu Dorian vine cu explicatii si scuze

Ziua in care ar fi trebuit sa ne amintim si sa il recitam pe Eminescu, s-a transformat, din pacate, intr-o cacealma din cauza unei poete ce a urcat pe scena inainte de decernarea premiului Omnia si a recitat o poezie cu un continut neadecvat. Gellu Dorian, preşedintele Fundaţiei Culturale Hyperion-C.B si unul dintre organizatori, a trimis pe adresa redactiei un punct de vedere referitor la reactiile starnite de situatia de pe 15 ianuarie.

“Avînd în vedere faptul că unii consilieri, judeţeni şi locali, cer „organizatorilor” celei de a XXVII-a ediţie a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” să dea explicaţii pentru cele petrecute în seara zilie de 15 ianuarie pe scena Casei de Cultură a Tineretului Botoşani înainte de începerea galei de decernare a premiului şi anume decernarea premiilor anuale ale Editurii Cartea Românească, mă simt obligat să fac următoarele precizări (care pot ţine lor şi de explicaţii):

– „organizatorii” acestui eveniment nu sunt cei înşiruiţi pe antetul afişului şi al programului, ci organizatorul principal este Fundaţia Culturală „Hyperion-C.B.” Botoşani, iniţiatoarea acestui premiu şi deţinătoarea mărcii înregistrate la OSIM a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”; Primăria Botoşani, Consiliul Local Botoşani, Teatrul „Mihai Eminescu”, Uniunea Scriitorilor din România, pentru Opera Omnia, şi Consiliul Judeţean Botoşani, Memorialul Ipoteşti-Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, pentru Opus Primum, Centrul Judeţan pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, pentru lansarea în cadrul acţiunilor de la Ipoteşti a Concursului Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, precum şi Societatea Culturală „Raluca Iuraşcu” Vorona, pentru acţiunea de la Vorona din ziua de 14 ianuarie, în deschiderea „Zilelor Eminescu”, toţi aceştia sunt parteneri, care au contribuit, fiecare în parte, la finanţarea acestui eveniment naţional de tradiţie, singurul brand cultural naţional cu adevărat plecat de la Botoşani după 1990; gala de dercernare a premiului a fost organizată în exlusivitate de Fundaţia Culturală „Hyperion-c.b.”, cu sprijinul Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani, care a  oferit cadrul de desfăşurare;

– cînd se cer explicaţii „organizatorilor” acestui eveniment în diverse şedinţe ale celor două consilii, local şi judeţean, nu ar trebui să se facă trimitere la managerii acelor instituţii partenere, ci la organizatorul principal, Fundaţia Culturală „Hyperion-C.B.” Botoşani, al cărei preşedinte sunt. Nimeni pînă acum nu m-a întrebat nimic din partea celor două consilii, ci s-au făcut doar trimiteri răutăcioase la culpa de neiertat a „organizatorilor”, care trebuie executaţi. Sunt pregătit pentru orice fel de explicaţii, pe care, de altfel, le-am oferit presei centrale şi mai puţin celei locale, care, în afară de Telem şi Somax, nu s-a arătat interesată, dar a comentat în fel şi chip, presă care de altfel este trecută pe afiş ca parteneri media;

– spre ştiinţa domnilor consilieri, locali şi judeţeni, şi a domnului viceprimar Cosmin Andrei, indignaţi de cele trei minute în care poeta Medeea Iancu, în momentul decernării premiului Editurii Cartea Românească,  specific că acele 30 de minute alocate au fost în intervalul 17 – 17,30, în afara galei de decernare a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”, gală care a început la ora 17,30. Acel moment a fost organizat de Editura Cartea Românească, editură a Uniunii Scriitorilor din România, partener al acestui eveniment. Atît premiile cît şi cheltuielile privind prezenţa la Botoşani a laureaţilor au fost susţinute de editură, în afară de ale unora dintre laureaţii editurii care au fost implicaţi şi în programul organizat de Fundaţia Culturală „Hyperion-C.B.” Botoşani. Prin urmare, nu s-au folosit bani alocaţi de Primărie sau de Consiliul Judeţean pentru acel moment;

– faptul că poeta Medeea Iancu şi-a folosit timpul alocat pentru a-şi citi un manifest feminist, prost ales şi momentul şi manifestul, nu a ţinut de programul stabilit de organizator şi nici măcar de şeful Editurii Cartea Românească şi juriul de acordare a acelor premii. Produs momentul, era şi firesc să fie reacţii de nemulţumire în sală. Dar totul s-a temperat şi gala de decernare a premiului a decurs în parametrii tradiţionali ai acestui eveniment; nu a fost o „suşă” cum s-a exprimat un domn conislier local. Dar despre acest moment, gala în sine, nimeni, nici consilierii, locali şi judeţeni, cei nemulţumiţi, nici presa n-au suflat o vorbă. Totul s-a axat doar pe acele trei minute nefaste, pe care le regret, dar nu mi le asum şi ca fond – singura mea vină este că am acceptat să se desfăşoare pe scenă acel moment pe simplu considerent că editura este una dintre cele mai prestigioase din România şi că este a Uniunii Scriitorilor din România, editură care scoate şi cartea poetului laureat; nu aveam de unde şti că poeta va emite acel manifest (de altfel rugămintea mea repetată a fost să nu se citească nimic, să se înmîneze diplomele, să se mulţumească, fără a se ţine nici măcar discursuri, laudatio etc – era deci vorba despre nişte premii literare, nu de manele sau manelişti);

– autoarea momentului nefast şi-a dat seama că a greşit şi că a ales momentul nepotrivit pentru a-şi expune manifestul ei feminist, şi şi-a cerut scuze, în presa locală şi naţională, atît organizatorilor cît şi botoşănenilor lezaţi pe drept de manifestarea ei, implicit domnilor consilieri şi vice-primarului. Şi-a asumat greşeala şi regretă că a putut aduce atîta învrăjbire în rîndul unor oameni care aşteptau altceva, cum era şi firesc, de la acel eveniment, din care intervenţia ei nu a făcut parte. Mai mult de atît, după consumarea faptului, ce mai putea face? Chiar şi pentru fapte mai grave decît acele nefericite cuvinte spuse într-un moment nepotrivit au fost acordate clemenţe. Dacă acum acestea nu pot fi acordate, ce pot să le cer domnilor consilieri supăraţi, decît să-şi exercite rolurile pe care le au, cu conştiinţa împăcată că fac un lucru bun pentru comunitatea care i-a ales.

– cît priveşte unele afirmaţii vehemente ale unor consilieri, locali şi judeţeni, precum şi ale domnului viceprimar Cosmin Andrei, legate de tradiţia acestui eveniment, faţă de cei care şi-au pus toată priceperea şi sufletul timp de 27 de ani, sacrificînd din timpul lor pentru a crea aici, la Botoşani, un brand cultural naţional recunoscut nu numai în ţară ci şi în afară ţării, faţă de „cetăţenii de onoare”, care nu le fac cinste acestora, faţă de marile personalităţi care şi-au legat numele de acest premiu şi de galele în care au evoluat, de la mari actori şi mari interpreţi, creînd momente de neuitat de-a lungul celor 27 de ediţii, faţă de membrii juriului, unii dintre cei mai mari profesori şi critici literari din ţară, membri ai Academiei Române, care pentru domnii consilieri sunt „mereu aceiaşi”, lipsiţi de valoarea pe care ei le-ar conferi-o cu marea lor pricepere în domeniu, ce să spun, rămîn uimit şi consternat, poate la fel ca ei în faţa lucrurilor pe care nu le înţeleg.

– orice acţiune potrivnică a domnilor consilieri indignaţi faţă de evoluţia acestui premiu, cu imixtiuni din partea lor, politice şi provinciale, va duce la decizia mea de a mă retrage din organizarea acestui eveniment, dimpreună cu toţi membrii juriului, şi, desigur, şi la retragerea titulaturii Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”, lăsînd loc priceperii  domniilor lor în domeniu, pentru un nou început, dorindu-le să-l menţină măcar 27 de ediţii şi să-l facă la fel de rîvnit şi plin de ecouri în toată lumea, să adune tot atîtea nume valoroase de mari poeţi români, cît au reuşit organitatorii de pînă acum.-

Alte explicaţii nu mai pot da şi mai mult decît regretul faţă de ce s-a întîmplat, cît şi prezentarea scuzelor mele şi pe această cale botoşănenilor dezamăgiţi, scuze ce se întrevăd în rîndurile de mai sus, nu pot oferi”.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express