Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Un patron din Botosani a primit o amenda exorbitanta

În   perioada   07-13 decembrie 2017  s-a  desfăşurat   CAMPANIA   NAŢIONALĂ   privind  verificarea  modului în care angajatorii români respectă prevederile legale  referitoare  la  legislaţia  muncii  şi  la  regimul  juridic  aplicabil  străinilor  pe teritoriul  României.

 1. MOTIVAREA CAMPANIEI

În contextul gestionării fenomenului migraţiei cetăţenilor străini non UE în România şi pentru promovarea unei migraţii legale în beneficial tuturor părţilor, respectiv societatea românească şi imigranţi, obiective avute în vedere prin Strategia naţională privind imigraţia se impune întărirea controlului legalităţii şederii pe teritoriul României a cetăţenilor din statele terţe şi a modului de încadrare a acestora pe piaţa muncii din România.

Cetăţenii străini non UE, pot desfăşura activităţi lucrative pe teritoriul României în condiţiile impuse de Ordonanţa 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi cu respectarea prevederilor Codului muncii, republicat cu modificările şi completările ulterioare.

Prin actele normative emise în acest sens, angajatorii români au obligaţia ca înaintea primirii la muncă a cetăţenilor  străini non UE să obţină aviz de angajare, eliberat de structurile Inspectoratului General de Imigrări (I.G.I) şi să întocmească contract individual de muncă cu respectarea Codului muncii, republicat cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, potrivit Programului – cadrul de acţiuni al Inspecţiei Muncii pe anul 2017, printer Campaniile naţionale programate pentru identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, se regăseşte şi acţiunea pentru prevenirea şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe piaţa muncii din România.

 1. OBIECTIVELE CAMPANIEI        
 • Identificarea şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor pe piaţa muncii din România
 • Identificarea angajatorilor care utilizează cetăţeni străini non UE în activităţi lucrative
 • Identificarea angajatorilor români care primesc la muncă pe teritoriul României un lucrător străin non UE detaşat
 • Verificarea respectării prevederilor privind timpul de muncă şi de odihnă
 • Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor români pentru necesitatea respectării prevederilor legale privind angajarea străinilor
 • Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea regimului străinilor pe teritoriul României
 • Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi după caz, aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.
 • GRUPUL ŢINTĂ
 • Societăţile care potrivit art. 27 din Ordonanţa 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, au notificat inspectoratul teritorial de muncă cu privire la detaşarea cetăţenilor străini non UE
 • Angajatorii care au fost sancţionaţi pentru nerespectarea condiţiilor legale privind încadrarea în muncă a cetăţenilor Români pe teritoriul României
 • Angajatorii care potrivit extrasului din baza de date deţinută de Inspecţia Muncii, au transmis în Registrul general de evidenţă al salariaţilor, contracte individuale de muncă încheiate cu cetăţeni străini non UE.

Astfel, au fost efectuate un număr de 14 controale din care 9 comune cu  Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI). Au fost dispuse un număr de 5 măsuri, o persoană fiind depistată la muncă fără aviz de angajare. Au fost sancţionaţi doi angajatori, fiind aplicată o sancţiune cu avertisment şi o amendă în valoare de 10.000 lei.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

hormigon impreso madrid editura gunivas mobilier scolar Béton Imprimé Montpellier Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasi hormigon impreso madrid hormigon impreso zaragoza hormigon pulido toledo experto reformas madrid montaj tapet beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala medicina muncii bucuresti
transport persoane romania germania premium wordpress themes creare magazin online
traduceri autorizate Iasi
realizare site web usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express