Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

VIDEO Doua ore de scandal intre asistentii medicali si Sorescu

 

Peste 20 de sistenti medicali, membri ai Sindicatului Sanitas au dat buzna, astazi, la Consiliul Judetean in frunte cu liderul de sindicat de la Sanitas, Lia Temciuc. Sindicalistii isi vor drepturile, si anume trecerea asistentilor medicali care au promovat examenul la gradul principal si salarii pe masura. In aceasta situatie sunt 111 asistenti medicali.

Asistentii au ajuns la usa lui Sorescu in jurul orei 11.00. Presedintele Consiliului Judetean s-a aratat deranjat de faptul ca acestia au incercat sa creeze zarva si i-a invItat in biroul lui doar pe cativa dintre sindicalisti. Timp de doua ore s-au purtat discutii la care a participat si Corneliu Mihai, managerul spitalului Judetean. Spiritele s-au incins, iar in permanenta s-au auzit voci ridicate.

Intalnirea nu a avut in tocmai rezultatul scontat. Managerul spitalului a declarat ca nu sunt bani pentru majorarile salariale, fapt ce i-a scos din sarite pe asistenti.

Pentru majorari salariale trebuie sa am un buget aprobat, cu o rectificare in Consiliul  Judetean. La momentul actual bugetul nu-mi permite sa fac majorari salariale. Am stabilit sa asteptam luna aprilie, noul contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. Asta este calea legala. Sa nu uitam ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila la Curtea de  Apel prin care  au pierdut gradul principal, in care se specifica care sunt conditiile pentru trecerea de grad principal: sa existe post vacant, sa existe un buget care sa permita cresterea salariala si sa fie aprobarea ordonatorului principal de credite. Eu vreau sa acord aceste grade principale dar in functie de posibilitatea spitalului.” a precizat Corneliu Mihai, manager Spitalul  Judetean

Corneliu Mihai sustine ca efortul financiar pentru majorarile salariale s-ar ridica undeva la 250 000 lei lunar si a precizat ca in momentul de fata 75% din bugetul spitalului merge pe partea de cheltuieli cu salariile iar daca maririle cerute de asistenti s-ar aproba procentul ar creste la 80%.

Nu vreau sa pun in pericol existenta spitalului prin acordare de drepturi salariale. Daca voi avea cresteri de venituri in relatia cu Casa de Asigurari de Sanatate voi creste salariile. In momentul de fata sindicalistii solicitau ca pana la aprobarea bugetului sa le dau gradul principal, asta ar insemna sa reduc cheltuieli de medicamente, materiale sanitare, utilitati si nu pot sa scad de la asa ceva. O alta solutie cu care au venit a fost sa nu mai acord tichetele salariale pentru toti angajatii spitalului si sa le acord lor gradul principal. Nici asta nu e o solutie, trebuie sa asteptam contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate.” a completat Corneliu Mihai

Gheorghe Sorescu a precizat ca mereu Consiliul Judetean si-a indreptat atentia catre Spitalul Mavromati dar acum angajatii ar trebui sa inteleaga ca nu exista posibilitati financiare.

Anul acesta am alocat 30 de miliarde lei vechi, 18 miliarde pentru partea de functionare si diferenta pentru partea de investitii. In contextul in care vom avea o rectificare, in iunie iulie, luam in calcul sa vedem ce sume putem aloca suplimentar.” a spus Gheorghe Sorescu

Cei peste 100 de asistenti medicali au promovat examenul de grad in 2013 si de atunci se lupta in permanenta sa isi castige drepturile salariale.

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express