Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Zilele Nordului continuă tot weekendul cu activități, concerte și tururi în Darabani, Ipotești, Pererîta și Cernăuți

Festivalul Zilele Nordului continuă tot weekendul în localități din România (Ipotești, Botoșani, Darabani, Hilișeu, Horodiștea), Republica Moldova (Pererîta) și Ucraina (Cernăuți). Câteva dintre cele mai importante momente sunt vizitele ghidate pe urmele lui Eminescu, cea de la casa memorială a lui Grigore Vieru și de la Cernăuți, concertele Omul cu Șobolani (vineri de la ora 22:30 în Poiana Teioasa), Alternosfera (sâmbătă de la ora 22:30, tot în Poiana Teioasa), dar și extraordinarul concert pe care pianistul român Bogdan Vaida îl va susține duminică, de la ora 16:00, la Filarmonica de Stat din Cernăuți.

Programul de vineri: vizite la Ipotești și Botoșani și concerte la Darabani

Vineri, 26 august, au loc workshopuri de fotografie susținute de fotograful satului românesc, Sorin Onișor, tururi  ghidate în Botoșani, Ipotești, Agafton și Darabani, dar și concerte: trupa de jazz Spanache Trio concertează la Memorialul Ipotești de la ora 20:00, în timp ce în Poiana Teioasa de la ora 19:00 și până la 23:00 cântă Nightmarion, The Krypotonite Sparks, Blazzaj și Omul cu Șobolani.

„Reușim, cu fiecare an, să eliberăm tot mai multe energii în Nord. În acest an avem bucuria de a propune o zi plină și la Ipotești, cu tururi, ateliere, spectacole și concerte care rivalizează cu cele de la Darabani, inima festivalului. Chiar și mie mi-e greu să aleg, de exemplu, între a merge astăzi la concertul Sebastian Spanache Trio de la Ipotești și a merge la concertul OCS din Poiana Teioasa de la Darabani, dar trebuie să recunosc că mă bucur că am ajuns și aici în Nord în postura de a avea asemenea dificultăți de decizie”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Weekend plin la Darabani și Cernăuți

Sâmbătă programul Zilelor Nordului include un tur de ciclism, vizite ghidate pe Malurile Prutului, în Liveni și Hilișeu, dar și dezbateri pe teme culturale Seara de sâmbătă se încheie în Poiana Teioasa din Darabani cu concertele We singing colors, Danaga, The Wax Road și Alternosfera. Duminică e ziua dedicată Cernăuțiului. Aici vor avea loc ateliere pentru tineri, tururi ghidate, iar norvegianul Espen Rasmussen trimite la Cernăuți impresionanta expoziție Transit care spune povestea deportărilor. Programul complet îl găsiți aici: http://www.zilelenordului.ro/program/

Bogdan Vaida susține cu un concert cauza ZN printr-un concert la Cernăuți

Pianistul român Bogdan Vaida va concerta duminică la Filarmonica din Cernăuți. Intrarea la recital este liberă, iar participanții vor putea face donații care vor merge către susținerea activității Școlii Populare de Arte și Civilizație Românească de la Cernăuți.

Școala de la Cernăuți a adunat, în numai un an de la înființare, 117 discipoli la secțiuni precum limba și literatura română, artele teatrului, istoria și civilizația românească, muzică populară, coregrafie, canto, sculptură, ceramică. Echipa de la Cernăuți, care a început în 2014 proiectul pe bază de voluntariat, caută acum sprijin pentru continuarea și dezvoltarea activității școlii.

Mecanismul strângerii de fonduri este inovator: Gabriel Lazăr, prieten al Nordului, pedalează 2016 km, iar donatorii sunt invitați să „cumpere” kilometri, cu o donație recomandată de 2 euro per kilometru. La 100 de donatori, asta va însemna peste 4.000 de euro pentru școala cernăuțeană, bani ce vor fi folosiți pentru plata chiriei spațiului, cheltuieli administrative și materiale de construcții.  Donațiile se fac în contul RO13 RNCB 0301 1477 1126 0001 (lei) al Asociației Nord, deschis la Banca Comercială Română, Agenția Darabani.

Despre Asociația Nord

Asociația Nord contribuie la dezvoltarea regiunii de Nord (Botoșani – Suceava – Iași – Chișinău – Cernăuți) prin proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială. Misiunea asociației este de a contribui la dezvoltarea regiunii de Nord prin stimularea spiritului civic și proactiv al tinerilor, prin întărirea, pentru localnici, a sentimentului de apartenență la o comunitate vie și valoroasă și prin promovarea acestui spațiu ca nod cultural și turistic între cele trei frontiere.

Proiectul-fanion al Asociației este Zilele Nordului, festival de muzică, arte și călătorii găzduit la Darabani, pe colțul celor trei frontiere. Ediția din 2015 a festivalului a reunit 9000 de participanți, dintre care 500 de turiști, și a reușit mobilizarea unor donații în valoare de 5000 de euro pentru Casa Enescu de la Mihăileni și Muzeul Nordului de la Darabani.

Partenerii oficiali ai Zilelor Nordului 2016 sunt BCR și Bergenbier. Festivalul este organizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Darabani și finanțat de Consiliul Județean Botoșani, Ministerul Tineretului și Sportului și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Botoșani.

 

www.nordul.ro | www.zilelenordului.ro

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- realizare site web
avocat suceava servicii resurse umane bucuresti beton amprentat inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi cazare in bran

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express