Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Ziua Mondială fără tutun marcată la Prefectură prin dezbateri, tricouri inscripţionate şi mesaje luminoase

 Ziua Mondială fără Tutun se serbeaza si la Prefectura

Joi, 28 mai, Sala Iorga a Prefecturii va găzdui peste 100 de elevi botoşăneni ce şi-au propus să militeze împotriva fumatului. Pentru a marca Ziua Mondială fără Tutun, Instituţia Prefectului, împreună cu Centrul Antidrog şi alte nouă instituţii cu rol în reducerea cererii de substanţe cu potenţial psihoactiv, va organiza, începând cu ora 12, o întâlnire în care eroii principali vor fi liceeni ai unităţilor de învăţământ din Municipiul Botoşani.

Jurizaţi de profesori, aceştia vor prezenta argumente pro şi contra consumului de tutun, în cadrul unei dezbateri intitulate „Ajută-mă să cresc sănătos!”. Mesajele participanţilor vor fi inscripţionate şi pe tricourile pe care le vor purta, fiecare liceu prezentând într-o manieră proprie votul pentru moţiunea „Acest Parlament interzice fumatul!”. Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” pregăteşte un joc de lumini în acest sens iar „debate-ul” va fi susţinut de şase elevi cu performanţe în domeniu, de la colegiile „Eminescu” şi „Laurian”.

Seria instituţiilor invitate cuprinde Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Botoşani, Consiliul Judeţean al Elevilor, specialişti în asistenţă psihologică, dar şi în protecţia copilului.

Consumul de tutun în rândul copiilor şi al tinerilor este considerat de specialişti ca “boală pediatrică”.

Motivul este simplu: fumatul este o dependenţă de drog – nicotina – ce debutează la vârsta copilăriei iar în multe ţări prevalenţa maximă a fumatului este la vârste tinere.

– În lume, majoritatea fumătorilor au debutat înainte de 18 ani şi se observă o tendinţă de diminuare a diferenţei dintre cele două sexe, fetele începând să fumeze din ce în ce mai mult şi la vârste din ce în ce mai mici. Se apreciază că dacă trend-ul actual continuă, în jur de 250 de milioane dintre copiii şi tinerii de azi vor muri ca urmare a consumului de tutun pe parcursul vieţii, majoritatea fiind în ţările în curs de dezvoltare.

 

– In Romania exista circa 5 milioane de fumatori. Dintre ei, mai mult de jumatate au inceput fumatul inainte de a implini varsta de 18 ani.

 

– Fumatul reprezinta cel mai important factor de risc ce ameninta sanatatea in intreaga lume, la fiecare 6 secunde un om murind din cauza fumatului.

 

– Guvernele din toate tarile actioneaza pentru limitarea consumului de tutun. Totusi, controlul consumului de tutun reprezinta un domeniu intersectorial, fiind necesare eforturi conjugate atat pentru limitarea ofertei cat si pentru constientizarea populatiei.

 

Concluzia este una singură: pentru a preveni fumatul, trebuie să acţionăm la vârste din ce în ce mai mici, cu măsuri specifice, adaptate acestei categorii.

 

 

 

 

 

 

 

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express