Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

O firma de prestigiu din Botosani a finalizat un proiect de peste 14 milioane de euro!

Elsaco a finalizat implementarea proiectului centralei  termoelectrice în cogenerare pentru Chimcomplex S.A.  Borzești

Divizia de Antreprenoriat în Proiecte Termoenergetice din cadrul companiei Elsaco Electronic SRL a implementat cu succes, pentru beneficiarul Chimcomplex SA Borzești (mun. Onești, jud. Bacău), o instalație completă pentru producerea energiei electrice și termice în cogenerare, cu o capacitate de 7,68 MWe – putere electrică și 11,7 MWt – putere termică, utilizând ca și combustibil gazul natural.

Proiectul, în valoare de aproximativ 14,35 milioane euro, s-a realizat în cadrul Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE), cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Instalația de cogenerare este necesară beneficiarului în scopul asigurării energiei solicitate pentru consum, în special în procesele sale de producție, în condiții de maximă eficiență energetică.

Noua instalație de cogenerare a energiei este compusă din:

  • o turbină industrială cu gaze Kawasaki –  model GPB80D, echipată cu generator electric (7,68 MWe), livrată în carcasă insonorizată;
  • un cazan recuperator de căldură din gazele de ardere evacuate (11.7MWt) generator de abur supraîncălzit, cu montaj în exterior;
  • un sistem SCADA pentru monitorizarea și controlul proceselor tehnologice aferente centralei;
  • toate celelalte instalații auxiliare necesare, pentru alimentare electrică 6/0.4kV, alimentare cu gaz natural (prin intermediul unui compresor tip șurub), alimentare cu aer de combustie/răcire, evacuarea gazelor de ardere, ventilație/răcire, aer instrumental, ulei, abur, apă, detecție și stingere incendiu, detecție scăpări gaze, ș.a.

Lucrările aferente investiției au început în luna februarie a anului 2014, imediat după adjudecarea de către ELSACO a licitației organizate de beneficiar și semnarea contractului, fiind finalizate cu succes la începutul lunii mai a anului 2015.

Obiectivele contractului au vizat: procurarea echipamentelor și materialelor, execuția lucrărilor de montaj, teste și punere în funcțiune, precum și serviciile asociate de management de proiect, proiectare, instruire personal și predare documentație. Recepția la punerea în funcțiune a centralei termoelectrice realizată de beneficiar a inclus testele pentru atestarea performanțelor, teste care au evidențiat încadrarea parametrilor tehnici în limitele garantate de antreprenor.

Printr-o colaborare strânsă și eficientă între echipa noastră de proiect și cea a beneficiarului, Chimcomplex, s-a reușit atingerea obiectivelor beneficiarului în termenul asumat.

“Prima instalație de cogenerare, o creație proprie dezvoltată cu un partener din Elveția, Turbomach, a primit în anul 2010 un premiu de excelență și un cec de 375.000 de euro pentru instalația cu cea mai înaltă eficiență energetică dintre proiectele finanțate în Europa de BERD și de Fondul European de Eficiență Energetică. La instalația Cogenerare 2, testele au arătat că eficiența globală depașește 91%”, a declarat Directorul General al Chimcomplex, Dumitru Coman.

O astfel de soluție, precum cea livrată la cheie de ELSACO la Chimcomplex, de producere a energiei electrice și termice, își găsește aplicabilitatea la clienți din diverse industrii care, fie au nevoie să dezvolte surse noi și eficiente de producere a energiei în vederea susținerii unui ritm de producție mai ridicat, fie au nevoie de înlocuirea/modernizarea surselor existente în vederea asigurării unor costuri de producție reduse, adaptate cerințelor pieței.

Avantajul colaborării cu ELSACO pentru dezvoltarea de soluții și sisteme de producere eficientă a energiei îl constituie, credem noi, faptul că suntem la acest moment o sursă unică atât pentru furnizarea echipamentelor termoenergetice (turbine cu gaz, turbine cu abur, cazane de abur și/sau apă fierbinte, pompe, compresoare, sisteme de automatizare, SCADA, alte sisteme auxiliare, etc) cât și pentru furnizarea tuturor celorlalte servicii și lucrări asociate – consultanță energetică, elaborarea de studii de soluție/fezabilitate, inginerie aplicată, managementul implementării proiectului, proiectare, montaj, instalare, teste, instruire personal, punere în funcțiune, garanție și asistență – absolut indispensabile pentru realizarea unei instalații energetice la cheie care să funcționeze la parametrii de performanță planificați/garantați. De asemenea, prin expertiza câștigată de-a lungul timpului din colaborarea cu producătorii de echipamente reprezentați, respectiv din implementarea de proiecte energetice similare, suntem de asemenea capabili să asigurăm un serviciu corect de mentenanță și suport tehnic. Avem convingerea că doar furnizarea “integrată” a soluțiilor de eficiență energetică poate aduce beneficiile scontate de clienți” a declarat Ing. Corneliu Bulibenchi – Director Executiv al Diviziei Proiecte Termoenergetice din cadrul companiei Elsaco Electronic SRL.

Despre Elsaco

Elsaco Electronic SRL este cel mai important și profitabil nume din grupul de firme ELSACO. Înființată în anul 1994, firma are astăzi ca principale domenii de activitate implementarea de proiecte termoenergetice, hidroedilitare și de sisteme de automatizare și SCADA pentru sectorul de utilități și energie, precum și pentru clienții din alte industrii. Grupul Elsaco a realizat în anul 2014 o cifră de afaceri de peste 44.7 milioane euro, cu un număr de peste 500 de  angajați.

proiect elsaco 1 proiect Elsaco

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express