Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Botosani Express este un cotidian local ce ofera stiri botosani, stiri dorohoi si stiri darabani de ultima ora. Ne-am nascut din pasiune si dorinta pentru a oferi stiri botosani! Dintr-o pasiune pentru mass-media (stiri botosani) care te face deseori si uiti de familie, prieteni si … sa uiti chiar de tine. … Si dintr-o dorinta uriasa ca, la atatia ani de stiri botosani dupa ce presa (stiri botosani) si-a recastigat libertatea, sa aducem în casele botosanenilor un ziar local ce furnizeaza stiri botosani in adevaratul sens al acestui termen.

Se anunta trei zile caniculare si primul COD PORTOCALIU din aceasta vara.

Ne asteapta trei zile caniculare, dar se anunta si furtuni

Pe botosaneni  îi aşteaptă cel puţin două zile în care mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius. Medicii avertizează că bătrânii, copiii şi bolnavii cronic sunt cei mai afectaţi de temperaturile caniculare.

Potrivit avertizării meteorologice transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, în data de 07 iulie, judeţul Botoşani se va afla sub incidenţa “Codului Galben” de caniculă. Miercuri, 8 iulie, vremea va fi caniculara. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie.

Întrucât sunt prognozate temperaturi în creştere (35 – 39 grade), se impune luarea unor măsuri preventive în vederea limitării producerii unor situaţii de urgenţă, care se pot solda cu pagube materiale importante sau chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

Efectele caniculei se fac resimţite cu mai mare intensitate în mediul urban, întrucât construcţiile înalte opresc circulaţia naturală a aerului, iar pe străzile înguste se acumulează şi alte gaze toxice, provenite în special de la maşini. De aceea, în perioadele caniculare este recomandată udarea principalelor căi rutiere din oraş şi ridicarea într-un ritm mai alert a gunoaielor menajere.

Canicula poate provoca incendii sau poate întreţine incendiile de pădure provocate de neglijenţa omului. Pentru prevenirea incendiilor pe timp de canicula se vor respecta următoarele reguli:

– se interzice aruncarea ţigărilor aprinse la întâmplare, în special în zonele cu vegetaţie uscată, în mirişti sau în apropierea depozitelor de furaje etc.;

– se interzice folosirea chibriturilor, lumânărilor, lămpilor de iluminat cu petrol în depozite de furaje, grajduri, magazii, poduri;

– este interzisă depozitarea de materiale lemnoase, furaje sau alte materiale combustibile sau inflamabile în podul clădirilor;

– este interzisă folosirea flăcării pentru verificarea etanşeităţii buteliei;

– este interzisă folosirea afumătorilor improvizate;

– pastraţi chibriturile, brichetele sau alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces; înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul explicându-le cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor.

Având în vedere prognoza meteorologică potrivit căreia în următoarele zile vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară, şi cunoscând apetitul unui număr mare dintre concetăţeni de a petrece timpul liber în apropierea cursurilor de apă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani reaminteşte principalele măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de înec:

–  scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens;

– dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat;

–  nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau de fugă ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

–  se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta;

– le recomandăm părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă;

– este indicat ca autorităţile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafeţe de apă care pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare;

– pe timpul sezonului estival, autorităţile publice locale trebuie să desfăşoare campanii de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor la care se expun atunci când se scaldă în locuri periculoase, prin afişarea unor materiale preventive şi nominalizarea acestor locuri, la sediile primăriilor, şcolilor, bisericilor, pieţelor, dispensarelor, magazinelor, staţiilor de autobuz şi în alte zone frecventate.

Postarea comentariilor presupune implicit acceptarea termenilor si conditiilor stabite de BotosaniExpress.Ro.

- Nu sunt permise mesaje cu tenta antisociala, cu caracter xenofob (rasist), obscene sau injurioase.
- Nu sunt permise atacurile la persoana sau comentariile care contin amenintari sau violeaza viata privata a cuiva.
- Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie.
- Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a sterge comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site.
- BotosaniExpress.Ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

beton amprentat
body-uri din bumbac laminina montaj tapet
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad

beton amprentat - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
avocat suceava inchirieri apartamente Iasi- hormigon impreso Alicante
bijuterii argint Pandora
beton amprentat
inchiriere cabina foto automatizari porti Bucurestitractari auto nadlac
all night escort amsterdam cazare eforie nord transport auto germania romania cabinet kinetoterapie Bucuresti creare magazin online
promovare site
creare site web
tractari auto nadlac
traduceri autorizate Iasi
creare magazin online
dezvoltare aplicatii web
videochat constanta
creare portal imobiliar
creare portal stiri
pelerinaj israel
contabilitate pentru firme Bucuresti tavane extensibile
usi de garaj Calarasi

Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani

Stiri Botosani Stiri Botosani - Stiri Dorohoi - Stiri Darabani. Stiri Botosani de ultima ora doar la Botosani Express